Συλλογή υπογραφών ενάντια στη νεοφασιστική κατασκήνωση

Πατήστε εδώ για να πάτε στη σελίδα συλλογής υπογραφών ενάντια στη κατασκήνωση των νεοφασισιστών

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Φασισμός: Για να ξέρουμε για τι μιλούμε.

Επειδή πολλοί φαίνεται να αγνοούν το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, μετέφρασα και παραθέτω το πιο κάτω κείμενο από το Fascism watch

Ο Δρ. Λόρενς Μπριτ, πολιτικός επιστήμονας, μελέτησε τα φασιστικά καθεστώτα του Χίτλερ (Γερμανία)Μουσολίνι (Ιταλία), Φράνκο (Ισπανία), Σουχάρτο (Ινδονησία), και Πινοσέτ (Χιλή). Βρήκε ότι και τα πέντε καθεστώτα είχαν 14 κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία ονόμασε τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας του φασισμού.

1. Δυναμικός και συνεχής εθνικισμός – Τα φασιστικά καθεστώτα χρησιμοποιούν συστηματικά «πατριωτικά» σύμβολά, συνθήματα, τραγούδια και άλλα παρόμοια στοιχεία. Η χρήση της σημαίας γίνεται παντού ακόμα και τυπωμένη σε ρούχα και άλλα αντικείμενα.

2. Έλλειψη σεβασμού στην αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. – Λόγω τάχα του φόβου από τους «εχθρούς» και την ανάγκη ασφάλειας, οι πολίτες σε φασιστικά καθεστώτα πείθονται ότι η παραγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αναγκαιότητα λόγω ανάγκης. Οι άνθρωποι τείνουν να «μην βλέπουν» ή ακόμα και να «εγκρίνουν» βασανιστήρια, εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, δολοφονίες, φυλακίσεις χωρίς δίκη, κ.α.

3. Η κατάταξη ομάδων ανθρώπων στη κατηγορία Εχθρός/αποδιοπομπαίος τράγος. – Οι πολίτες ενθαρρύνονται να δείχνουν πατριωτικό ζήλο για την ανάγκη εξάλειψης του κοινού εχθρού ή απειλής. Φυλετικές, εθνικές ή θρησκευτικές μειονότητες, φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, κ.α

4. Ανάδειξη των ενόπλων δυνάμεων ως τον υπέρτατο θεσμό. – Ακόμα και σε περιόδους σοβαρών οικονομικών προβλημάτων ο στρατός έχει την προτεραιότητα στη κατανομή οικονομικών κονδυλίων σε βάρος των πολιτών. Ιδιαίτερη αίγλη αποδίδεται στους στρατιωτικούς και στο καθήκον της στράτευσης.

5. Χοντροειδής σεξισμός. – Οι κυβερνήσεις φασιστικών καθεστώτων αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από άνδρες. Ο διαχωρισμός των φύλων γίνεται πολύ πιο έντονος. Οι εκτρώσεις βρίσκονται υπό διωγμό, και ευδοκιμεί η ομοφυλοφοβία και οι νόμοι ενάντια στην ομοφυλοφιλία.

6. Έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης – Σε κάποιες περιπτώσεις τα ΜΜΕ βρίσκονται κάτω από πλήρη έλεγχο ενώ σε άλλες ελέγχονται έμμεσα μέσω κανονισμών ή συμπαθούντων ιδιοκτητών ΜΜΕ. Η λογοκρισία είναι κοινός τόπος, ιδιαίτερα σε περιόδους πολέμου.

7. Εμμονή με την Εθνική Ασφάλεια – Ο φόβος χρησιμοποιείται σαν μοχλός επιβολής από τη κυβέρνηση πάνω στη μάζα.

8. Το καθεστώς και η εκκλησία συμμαχούν – Οι κυβερνήσεις φασιστικών κρατών χρησιμοποιούν την επικρατούσα θρησκεία για να ελέγχουν τη κοινή γνώμη. Η χρήση θρησκευτικής ρητορικής και φρασεολογίας συνηθίζεται από τους κυβερνητικούς ηγέτες, ακόμα και σε εκείνες τις περιπτώσεις που τα θρησκευτικά δόγματα βρίσκονται σε αντιδιαστολή με τις κυβερνητικές πολιτικές και πρακτικές.

9. Το κεφάλαιο προστατεύεται – Η βιομηχανική και επιχειρηματική αριστοκρατία είναι συνήθως αυτή που τοποθετεί τους κυβερνητικούς ηγέτες στις θέσεις τους, δημιουργώντας έτσι ένα αμοιβαίως ωφέλιμο συνεταιρισμό κυβέρνησης/επιχειρηματιών και μια ελίτ εξουσίας.

10. Η οργάνωση των εργαζομένων διώκεται – Επειδή η οργανωτική ικανότητα και ισχύς των εργαζομένων είναι η μοναδική πραγματική απειλή ενάντια στις φασιστικές κυβερνήσεις, τα εργατικά συνδικάτα διαλύονται εντελώς ή καταπιέζονται ασφυκτικά.

11. Υποβάθμιση των διανοουμένων και των τεχνών – Τα φασιστικά καθεστώτα προωθούν ή/και ανέχονται εχθρικές συμπεριφορές ενάντια στους ακαδημαϊκούς και τη πανεπιστημιακή κοινότητα. Δεν είναι ασύνηθες, καθηγητές πανεπιστημίων και άλλοι ακαδημαϊκοί να λογοκρίνονται ή ακόμα και να συλλαμβάνονται. Η ελεύθερη έκφραση στις τέχνες διώκεται ανοικτά και οι κυβερνήσεις συνήθως αρνιούνται οικονομική υποστήριξη στις τέχνες.

12. Εμμονές με το έγκλημα και τη τιμωρία – Στα φασιστικά καθεστώτα η αστυνομία έχει σχεδόν απεριόριστη δύναμη στην επιβολή του νόμου. Οι άνθρωποι συνήθως παραβλέπουν την αστυνομική παραβίαση των ατομικών ελευθεριών και της αστυνομικής βίας στο όνομα του πατριωτισμού. Συνήθως η εθνική αστυνομία έχει απεριόριστη δύναμη.

13. Χωρίς φραγμούς ευνοιοκρατία και διαφθορά – Τα φασιστικά καθεστώτα συνήθως κυβερνώνται από ομάδες φίλων και συνεργατών οι οποίοι διορίζουν ο ένας τον άλλο στα διάφορα κυβερνητικά πόστα, και χρησιμοποιώντας τη δύναμη και την εξουσία που τους παρέχει η θέση τους, προστατεύουν τους φίλους τους από οποιαδήποτε λογοδοσία. Δεν είναι ασυνήθιστο σε τέτοια καθεστώτα, εθνικοί πόροι ακόμα και θησαυροί να οικειοποιούνται ή ακόμα και να κλέβονται από τους κυβερνητικούς ηγέτες.

14. Εκλογές με δόλο – Σε αρκετές περιπτώσεις οι εκλογές στα φασιστικά καθεστώτα είναι σκέτη παρωδία. Σε άλλες περιπτώσεις, στις εκλογές μεθοδεύονται εκστρατείες σπίλωσης (ακόμα και δολοφονίες) υποψηφίων της αντιπολίτευσης, χρήση του νομοθεσίας για να ελέγχεται ο αριθμός των ψηφοφόρων και τα όρια των εκλογικών περιφερειών, και η ποδηγέτηση των ΜΜΕ. Οι φασίστες συχνά χρησιμοποιούν το δικαστικό σώμα για να μεθοδεύουν και να ελέγχουν τις εκλογές.

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι αρκετά από αυτά τα χαρακτηριστικά τα βρίσκουμε σε κάποιο βαθμό και στις σύγχρονες δημοκρατίες. Η διαφορά είναι ότι στα φασιστικά καθεστώτα είναι ο κανόνας και η επικρατούσα ιδεολογία.

Update: Χάρη σε κάποιο φίλο με το ψευδώνυμο "ακίνδυνος" βρήκα και τη πρωτογενή πηγή του άρθρου στο οποίο αναφέρεται ότι μελετήθηκε και η χούντα του Παπαδόπουλου στην Ελλάδα. Η διεύθυνση του άρθρου είναι
http://www.secularhumanism.org/library/fi/britt_23_2.htm

13 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

Στο κείμενο αναφέρονται καθεστώτα όπως του Χίτλερ (Γερμανία)Μουσολίνι (Ιταλία), Φράνκο (Ισπανία), Σουχάρτο (Ινδονησία), και Πινοσέτ (Χιλή). Δηλαδή αναφέρονται καθεστώτα που υπήρξαν από 70 σχεδόν χρόνια μέχρι πριν από 25 χρόνια…. Εάν είναι να πάμε τόσο πίσω να αναφέρω επίσης και καθεστώτα ανάλογα τα οποία και αυτά θα έπρεπε να αναφερθούν αλλά προφανώς τα "ξέχασε" ο συγγραφέας, όπως Στάλιν, Λένιν, Μάο, Πολ Ποτ, Τσαουσέσκου, Μιλόσεβιτς, καθώς και σήμερα αυτό της Βόρειας Κορέας που επίσης διακρίνονταν και διακρίνονται για τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που αναφέρει ο Ο Δρ. Λόρενς Μπριτ…
Πάμε όμως να τα δούμε ένα ένα…
1. Δυναμικός και συνεχής εθνικισμός

Το να χρησιμοποιούν συστηματικά «πατριωτικά» σύμβολά, συνθήματα, τραγούδια και άλλα παρόμοια στοιχεία αυτό από μόνο του καμία σχέση δεν έχει με το φασισμό. Μερικοί πιστεύουν ότι τα πατριωτικά σύμβολα όπως η σημαία έχουν να κάνουν με φασισμό. Γελοίο έως φαιδρό να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο όλο που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του να μη τιμά και «χρησιμοποιεί» τα πατριωτικά σύμβολα και τη σημαία του…

2. Έλλειψη σεβασμού στην αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ας μου πει κάποιος τι σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν δείξει τα καθεστώτα των Στάλιν, Λένιν, Μάο, Πολ Ποτ, Τσαουσέσκου, Μιλόσεβιτς, και σήμερα αυτό της Βόρειας Κορέας….

3. Η κατάταξη ομάδων ανθρώπων στη κατηγορία Εχθρός/αποδιοπομπαίος τράγος.

Ας μου πει κάποιος οι αντικαθεστωτικοί στα καθεστώτα του υπαρκτού Σοσιαλισμού και του Σιδηρούν Παραπετάσματος τι τύχη είχαν…

4. Ανάδειξη των ενόπλων δυνάμεων ως τον υπέρτατο θεσμό.

Στην ιστορία έχουν μείνει κλασσικές πλέον οι παρελάσεις και η επίδειξη δύναμης από την ΕΣΣΔ την Κινα και την Βόρεια Κορέα σήμερα…

5. Χοντροειδής σεξισμός.

Έχετε δει ποτέ υπουργό της πρώην ΕΣΣΔ η της Κινας γυναίκα?

6. Έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Εδώ θα γελάσω πραγματικά, δε χρειάζεται να αναφέρω τίποτα γνωρίζετε όλοι τι γινόταν στην ΕΣΣΔ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΙΝΑ και για να μη πολυλογούμε σε όλες τις χώρες του ανατολικού μπλοκ… Η μήπως και σήμερα στην … Κούβα που πλέον δυτικοφέρνει και αυτή υπάρχει ελευθερία στα ΜΜΕ?

7. Εμμονή με την Εθνική Ασφάλεια

Και εδώ θα γελάσω. Αρκεί κανείς να ξαναθυμηθεί την ψυχροπολεμική εποχή…

8. Το καθεστώς και η εκκλησία συμμαχούν

Εδώ υπάρχει όντως μία διαφορά και αυτή βρίσκεται ότι στα κράτη που αναφέρω παραπάνω ήταν τόσο «προστατευμένα» τα ατομικά δικαιώματα ώστε όποιος πιανόταν να εκκλησιάζεται απλά τον έστελναν στα κάτεργα στη Σιβηρία…

9. Το κεφάλαιο προστατεύεται

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο καθένας θα μπορούσε να έχει περιουσία και κανείς δεν το απαγόρευε. Σε αντίθεση στα κράτη που αναφέρω ποτέ σου δε θα μπορούσες όσο και να δουλέψεις τελικά να αποκτήσεις ένα αυτοκίνητο για να μη πω κάτι μεγαλύτερο. Φυσικά σε αυτά τα κράτη ο λαός στην πείνα οι αξιωματούχοι όμως και με τις λιμουζινάρες τους και τα εξοχικά τους και με τις πισίνες τους αμ πως… Εξάλλου το χρήμα ποιος το εμίσησε? Μόνο ο Bin Landen…

10. Η οργάνωση των εργαζομένων διώκεται

Εδώ και εάν πέφτει το γέλιο τις αρκούδας. Όποιος το αμφισβητεί μπορεί να πάει ένα ταξιδάκι στην Κίνα..(να μη πω για Βόρεια Κορέα γιατί πέφτει πιο μακρυά…) Εκεί λοιπόν οι εργαζόμενοι εργάζονται για όσους δε ξέρουν 16 ώρες συνεχώς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και φυσικά ούτε λόγος για απεργία έτσι. Τρελά θα λέμε τώρα?

11. Υποβάθμιση των διανοουμένων και των τεχνών

Από πότε οι αριστεροί καπηλεύτηκαν και την τέχνη και τη διανόηση αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα να σας πω την αλήθεια…. όλα δικά τους τα θέλουν…. Συγνώμη ρε παιδιά όλοι οι καθηγητές και διανοούμενοι και καλλιτέχνες αριστεροί είναι?

12. Εμμονές με το έγκλημα και τη τιμωρία

Ξέρετε τι παθαίνει κάποιος στην κίνα εάν κλέψει ένα αυτοκίνητο? Εκτέλεση δια τουφεκισμού… Πάντως εγώ δε διαφωνώ γιατί ο άλλος για να πάρει ένα αμάξι μπορεί να έτρωγε και ντοματόσουπα κάθε μέρα επί 15 χρόνια.. Τον ρώτησε ο κλέφτης?

13. Χωρίς φραγμούς ευνοιοκρατία και διαφθορά

Ας συγκρίνουμε τη διαφθορά που υπάρχει σήμερα για να γυρίσουμε στα περί των Ελληνικών με αυτή στην περίοδο της 7ετίας στην Ελλάδα…. Μα μιλάμε καμία μα καμία σχέση….

14. Εκλογές με δόλο

Σε αρκετές περιπτώσεις οι εκλογές στα φασιστικά καθεστώτα είναι σκέτη παρωδία όντως αλλά στον υπαρκτό σοσιαλισμό απλά δε γίνονται καθόλου εκλογές για να μην υπάρξει ο δόλος αυτός…χαχαχαχαχα

Όπως βλέπουμε λοιπόν ο φασισμός δεν είναι προνόμιο κανενός ούτε αποκλειστικό χαρακτηριστικό. Ο φασισμός στην πράξη βρίσκει τον ορισμό του και μόνο. Στη θεωρία όλοι είμαστε καλοί και ωραίοι...
¨Άλλος για ορισμό του φασισμού παρακαλώ!

Να είστε καλά, ευθυμήσαμε πάλι…

Lexi_penitas είπε...

Oceanborn: Μάλλον βρέθηκες σε λάθος μπλόγκ. Έχεις επιχειρήματα ενάντια στα ευρήματα του καθηγητή ή όχι; Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Εδώ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απολογητής των καθεστώτων που αναφέρεις. Απλά προσπαθείς να δημιουργείς στη συνείδηση των αναγνωστών τεχνητά άλλοθι για το φασισμό του οποίου είσαι συνειδητός απολογητής. (Μέχρι και το προηγούμενο σχόλιο σου δεν ήμουν και τόσο σίγουρος, ο αφελής)

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Συγνώμη γιατί αρπάζεσαι φίλε? Τα επιχειρήματα μου τα διάβασες παραπάνω. Απάντησα στα "ευρήματα" του καθηγητή η μήπως ότι λέει ένας καθηγητής είναι και πάντοτε το σωστό? Iσως να είμαι και εγώ Ακαδημαϊκός εξάλλου, που ξέρεις... Αλλά να διευκρινίσουμε κάτι.. Όταν γράφεις τα επιχειρήματα σου προσπαθείς να δημιουργήσεις τεχνητά άλλοθι στη συνείδηση του αναγνώστη? Το να λες τη γνώμη σου προκαλείς σύγχυση δηλαδή στον αναγνώστη? Στον αντίποδα δεν θα μπορούσα και εγώ να γράφω οτι και εσείς προσπαθείτε να δημιουργήσετε τεχνητά άλλοθι για τον ψευτοπροοδευτισμό του οποίου είσαι συνειδητός απολογητής? Όμως δεν το έκανα αυτό έτσι δεν είναι? Εάν ενοχλεί ο αντίλογος λυπάμαι αλλά τι να κάνουμε ας μάθετε κάποτε ότι στη ζωή είναι βαρετό να ευλογούμε μόνοι μας τα γένια μας...

Αλλά για να επιστρέψουμε στο θέμα ξέρεις τι βρήκα λοιπόν στα ευρήματα του καθηγητή? Βρήκα ότι είναι εντελώς μεροληπτικά γιατί απλά περιορίζει τα χαρακτηριστικά του φασισμού μόνο στον ακροδεξιό χώρο ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για τα επίσης φασιστικά καθεστώτα που ανέπτυξε και ο υπαρκτός σοσιαλισμός η αλλιώς δικτατορία του προλεταριάτου και τα πολύ απλά παραδείγματα που έδωσα αυτό ακριβώς δείχνουν και δείχνουν ότι απλά ο φασισμός δεν είναι προνόμιο και αποκλειστικό χαρακτηριστικό κανενός και καμιάς "ταμπέλας" παρά μόνο εκείνου που με τις πράξεις του τον ενστερνίζεται και ουσιαστικά τον εφαρμόζει. Επομένως ο καθηγητής αν και τα χαρακτηριστικά που δίνει δεν τα αμφισβητώ θα έπρεπε όμως να μην βάζει ταμπέλες εάν πραγματικά ήθελε να κάνει μία σωστή και αμερόληπτη επιστημονική προσέγγιση στο ζήτημα φασισμός. Εάν διαφωνείς ας μου πεις τι ήταν τότε τα καθεστώτα του Στάλιν του Πολ Ποτ, του Μάο, του Τσαουσέσκου και το σημερινό της Βόρειας Κορέας. Ήταν η δεν ήταν φασιστικά και εάν δεν ήταν ποια από τα χαρακτηριστικά που αναφέρει ο καθηγητής εξέλειπαν από τα καθεστώτα αυτά? Και για να σου πω και για την καθαρά προσωπική μου θέση επειδή ουσιαστικά με είπες φασίστα, εγώ αγαπητέ είμαι παντελώς αντίθετος και πολέμιος με κάθε πολιτικό άκρο σε αντίθεση με σένα όπως φαίνεται. Καταδικάζω τους κουκουλοφόρους το ίδιο όπως τους χρυσαυγίτες και τους όμοιους τους. Δυστυχώς όσο και να έχω ψάξει σε «προοδευτικά» γραπτά, φόρουμς, blogs η σε ανακοινώσεις κομμάτων της αριστεράς ποτέ δεν καταδικάζονται και τα δύο άκρα παρά μονάχα το ένα. Ε αυτό δεν είναι προοδευτισμός ούτε δημοκρατικότητα είναι μεροληψία και δυστυχώς ρεβανσισμός γιατί όντως η 7ετία στην Ελλάδα εκτός από μία χούντα γέννησε και ένα κόμπλεξ ρεβανσισμού στην αριστερά…

Να είσαι καλά και καλημέρα.

gregoris είπε...

πολιτικά η προσέγγιση ότι τα δυο άκρα είναι τα ίδια είναι κλασσική αντίληψη των υποστηριχτών του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος.
για τζίνους άλλωστε το πολιτικό διακύβευμα εν μια επανάσταση (το ένα ακρο)να εξισορροπηθεί άμεσα με μιαν αντεπανάσταση (το άλλο άκρο) για να διατηρηθεί το στάτους κβο
επιστημονικά η θέση αυτή είναι απαράδεχτη γιατί είναι υπερ-απλουστευτική τζιαι επιφανειακή
τα "αριστερά καθεστώτα" στα οποία αναφέρεσαι είχαν σαφέστατα αντιδημοκρατικά χαραχτηριστικά αλλά σε καμιά περίπτωση εν μπορούν να χαραχτηριστούν φασιστικά γιατί ο φασισμός έσιει συγκεκριμένο ιστορικό περιεχόμενο (έννεν τυχαίο ότι εν έσιει σήμερα φασιστικά καθεστώτα) τούτον εν επειδή εν υπάρχουν οι συνθήκες εργατικής αναταραχής τζιαι παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που υπήρχαν στον μεσοπόλεμο όταν εμφανιστήκαν
η ανάλυση του καθηγητή εν με βρίσκει σύμφωνο όι γιατί εν ισχύουν τζίνα που λαλεί αλλά γιατί εν ανιστόρητη τζιαι επιτρέπει σε κάποιους όπως εσένα να παίζουν τους έξυπνους
ο φασισμός εγεννήθηκεν σαν αντίδραση στο εργατικό κίνημα τζιαι στο σοσιαλισμό, σαν μιαν απόπειρα του κεφαλαίου να ελέγξει πολιτικά την εργατική τάξη με άλλα μέσα τζιαι συγκεκριμένα με τους μηχανισμούς καταστολής του κράτους
οπόταν ο όποιος ορισμός του φασισμού εν λαμβάνει υπόψην του το πως εξεκίνησεν εν μπορεί να καταλάβει ούτε το πως αναπτ΄θχτηκεν

gregoris είπε...

τα φασιστικά κινήματα εξεκινήσαν σαν απεργοσπαστικές τζιαι παραστρατιωτικές ομάδες που εχτυπήσαν την Σπαρτακική εξέγερση στην Γερμανία το 1918, το κίνημα εργοστασιακών καταλήψεων στον Ιταλικό βορρά (τη κόκκινη διετία 1919-1921) τζιαι την εξέγερση σοσιαλιστών τζιαι αναρχικών εργατών στην Αστούρια της Ισπανίας το 1934

J95 είπε...

"Το να χρησιμοποιούν συστηματικά «πατριωτικά» σύμβολά, συνθήματα, τραγούδια και άλλα παρόμοια στοιχεία αυτό από μόνο του καμία σχέση δεν έχει με το φασισμό"

Ναι αλλά από την άλλη δεν υπάρχει φασισμός που να μη χρησιμοποιεί συστηματικά πατριωτικά σύμβολα, συνθήματα, τραγούδια και άλλα παρόμοια στοιχεία.

Bananistanos είπε...

Συμφωνώ με τον oceanborn ότι σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τα 14 χαρακτιριστικά ισχύουν και στα δύο συστήματα/δικτατορίες. Αλλά νομίζω σήμερα δεν τίθεται θέμα εφαρμογής κάποιου απο αυτά τα συστήματα. Το θέμα είναι να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία που βιαιοπραγούν κάτω απο τις ταμπέλλες αυτών των συστημάτων. Δηλαδή να πάει φυλακή ο νεοναζί που έριξε μολότοφ σε σπίτι μεταναστών αλλά να πάει φυλακή και ο αναρχικός που έριξε μολότοφ σε αστυνομικό σταθμό.

Ξαναρώτησα αλλά δεν πήρα απάντιση ακόμα, υπάρχει κανείς που εισιγείται να σταματίσει η κατασκήνωση των φασιστων με κουκούλες και μολότοφ?

Δασκαλούα είπε...

Δεν ξέρω αν θα παραλλήλιζα τον σταλινισμό με το φασισμό.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι μολότοφ, ούτε και τα μαχαιρώματα και οι ξυλοδαρμοί.

Σκοπός της δημιουργίας του μπλογκ δεν είναι να κουρτίσουμε τον κόσμο να βάλει κουκούλες τζιαι να πετάσσει μολότοφ σε κανέναν, είτε φασίστα, είτε μη φασίστα. Τώρα αν γενικά υπάρχει κανείς που να εισηγείται κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν μπορεί να σου απαντήσει κάποιος στα σίγουρα.

gregoris είπε...

το βασικό για να μεν έρτουν οι ξένοι φασίστες τζιαι να αππώσουν τζιαι τους δικούς μας φασίστες εν να δημιουργήσουμε μιαν κοινωνικά πλειοψηφική τάση που να εναντιώνεται στην παρουσία τους
μόνο αν νιώσουν ότι εννά εν περιθωριοποιημένοι μπορεί να μεν έρτουν
τζιαι για τούτον νομίζω χρειάζουνται πολλά παραπάνω που ένα μπλογκ
χρειάζουνται δημόσιες παρεμβάσεις στα μμε, προσπάθεια σύνεννόησης τζιαι συντονισμού με μαζικές οργανώσεις όπως η πεο τζιαι η εδον
τζιαι πολλά άλλα

Lexi_penitas είπε...

Γρηγόρη συμφωνούμε. Δεν νομίζω ότι κανένας από τους συντελεστές του μπλογκ έχει τη ψευδαίσθηση ότι θα ματαιωθεί η κατασκήνωση μόνο και μόνο με τα κείμενα και τις συζητήσεις μας εδώ. Χρειάζεται να γίνουν αυτά που αναφέρεις και άλλα. Το μπλογκ βασικά μπορεί να παίξει το ρόλο του ενημερωτικού οργάνου της όλης προσπάθειας και παράλληλα να βοηθήσει να δημιουργηθεί η συναίσθηση του κινδύνου ανάμεσα στο κόσμο. Σε επόμενο στάδιο ίσως και συντονισμό ενεργειών.

Ήδη μεθοδεύονται κάποια βήματα. Ο καθένας όμως πρέπει να κάνει το κομμάτι του στο χώρο που δραστηριοποιείται.

Banana Republic Cyprus είπε...

Αυτό που θέλουν να γίνει, θα έχει πολλές επιδράσεις. Καταρχάς το γεγονός πως χρησιμοποιούν το εθνικό μας πρόβλημα για να μας κατεβούν δακάτω, είναι από μόνο του επικύνδινο να τραβήξει κόσμο κοντά τους. Κόσμο που φυσικά δεν θα ασπάζεται την ιδεολογία τους, αλλά θα παρασυρθεί από την αφορμή: καταδίκη του εισβολέα. Σαμπώς και χρειαζόμαστε τα φασιστοειδή παράσιτα της κοινωνίας να έρτουν να μας πουν ποιος εν ο εισβολέας, ποιος εν ο θύτης και ποιό το θύμα.
ΝΑ ΜΕΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ.
Οι μπλόγκερς απλά αναλαμβάνουν να ενημερώσουν. Με την στήριξη όμως κι άλλων, μπορούν να το σταματήσουν.

zappa είπε...

xreiazetai na ma8oume pou akribws skopeyoun na to kanoun, kai apo ekei kai pera na katey8ynoume thn ekstrateia topika, etsi wste na gnwrizoun oi ntopioi pioi 8a kanoun diakopes sta merh tous, kai na piesoun etsi wste aytoi na mhn pane ekei. Kai ean allaksoun polh, na metafer8ei kai sthn allh polh, kai sthn epomenh kok, outws wste na mhn exoun pou na pane.....opws egine kai sthn ellada allwste, ota prospa8hsan na kanoun kati antistoixo