Συλλογή υπογραφών ενάντια στη νεοφασιστική κατασκήνωση

Πατήστε εδώ για να πάτε στη σελίδα συλλογής υπογραφών ενάντια στη κατασκήνωση των νεοφασισιστών

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Φονικό στη Μαδρίτη, φονικό στην Ιταλία.



Μαδρίτη

Νεκρός από μαχαιριές έπεσε ένας 16χρονος Ισπανός μέσα στο μετρό της Μαδρίτης. Δράστης της δολοφονίας ένας 24χρονος νεοναζί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 16χρονος επρόκειτο να λάβει μέρος σε διαδήλωση κατά των νεοναζί.

Ο 24χρονος συμμετείχε σε διαδήλωση κατά των μεταναστών που οργάνωσε το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Δημοκρατία, ενώ το θύμα ήταν ανάμεσα στους 300 νεαρούς που ήθελαν να εμποδίσουν τη συγκέντρωση αυτή, διευκρινίζει το υπουργείο.

Η ομάδα των αντιφασιστών χρησιμοποίησε ρόπαλα, πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να φτάσουν μέχρι την πλατεία όπου είχαν συγκεντρωθεί οι νεοναζί.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και έναν 16χρονο.Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Μαδρίτης το θύμα είχε δεχτεί μια μαχαιριά στην καρδιά.

Newsroom ΔΟΛ


Την ίδια στιγμή στην Ιταλία μετά την απόφαση της κυβέρνησης Πρόντι για μαζικές απελάσεις, το κύμα φανατισμού κατά του κάθε σχεδόν ξένου, μοιάζει να μπαίνει σε εκτός ελέγχου σφαίρες. Ήδη υπάρχουν ένας Ρουμάνος νεκρός από επίθεση "αγνώστων" και ένας σοβαρά τραυματίας...

7 σχόλια:

Bananistanos είπε...

"...η ομαδα των αντιφασιστών χρησιμποίησε ρόπαλα, πέτρες, μπουκάλια, μολότοφ..."

Same shit, διαφορετική ταμπέλλα, φασισμός-αντιφασισμός, βια-αντιβία

Lexi_penitas είπε...

Το σχόλιο σου μπανανιστανέ είναι ένα δείγμα ότι απλά ψάχνεις ευκαιρία για να δώσεις άλλοθι στους νεοφασίστες εξισώνοντας τους με τους αντιφασίστες. Ξέρεις πολύ καλά ότι στις αντιφασιστικές πορείες παρεισφρήουν αναρχικά στοιχεία με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν επεισόδια και στη πραγματικότητα καμιά σχέση δεν έχουν με τους διοργανωτές. Αυτοί που ονομάζουμε γνωστοί άγνωστοι και οι οποίοι ποτέ δεν συλλαμβάνονται επειδη βολευουν το στόχο της δυσφήμησης των αριστερών και των ανιφασιστικών κινημάτων.

Κάτι τέτοιες σκόπιμα υπεραπλουστευμένες απόψεις σαν τη δική σου είναι που δίνουν τροφή στα νεοφασιστικά μιάσματα.

zappa είπε...

epishs

syxna stis neofasistikes diadhlwseis emfanizontai polly pio epikindyna opla, opws pistolia fwtobolidwn, aerobola, faltsetes, sougiades typou "petalouda", siderogro8ies kai loipa....

Sthn ellada oi fasistes einai pasignwstoi gia ta maxairwmata kai tis poreies ekfobismou me mhxanakia kai kadronia me karfia mesa se geitonies pou zoun metanastes

Bananistanos είπε...

Συμφωνώ ότι οι φασίστες είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους αντίφασίστες. Αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για τη βία που χρησιμοποιούν οι αντιφασίστες. Τα αναρχικά στοιχεία που "παρεισφρύουν" δεν είναι ουρανοκατέβατοι. Είναι απλώς οι ακραίοι αντιφασίστες. Διάβασε τι λέει ο "παρεισφρύσας" darkelf σε άλλο post.

@ζαππα

Στην Eλλάδα όμως είναι πιο γνωστοί οι αναρχικοί με τις μολότοφ και μην μου πείς ότι φταίνε τα μμε γιατι όλα ανεξερέτος τους υπερασπίζονται και κατηγορούν την αστυνομία.

Banana Republic Cyprus είπε...

Βια-αντιβία... αν τα κράτη ήθελαν να ελέγξουν τα φασιστικά κινήματα και σέβονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, δε θα χρειαζόταν ούτε βια ούτε αντιβία.
Οι αντιφασίστες Μπανανιστάνε δεν τους έστριψε και βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για κάτι που τους ήρτεν ουρανοκατέβατο. Εξισώνοντας τους με τους φασίστες, είναι σαν να δίνεις στους φασίστες ταραχοποιούς το τέλιο άλλοθι. Εγώ στη θέση σου θα προβληματιζόμουνα για τις απόψεις σου επί του θέματος. Μήπως το 74 δεν θα έπρεπε να πολεμήσουν (όσοι πολέμησαν...) οι δικοί μας τον Αττίλα; Επειδή θα ήταν βία-αντιβία;

Bananistanos είπε...

Συμφωνώ ότι οι φασίστες είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους αντίφασίστες. Αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για τη βία που χρησιμοποιούν οι αντιφασίστες.

Ο πόλεμος εν διαφορετικό πράμα που τον χουλιγκανισμό.


Πως συμβαδίζει η βία με την αγάπη, την δημοκρατία (αντίθετο του φασισμού) και την ανεκτικότητα που επικαλούνται οι αντιφασίστες? Πως γίνεται να κατηγορείς τους άλλους (ταραχοποιούς)για κάτι που κάνεις και εσύ? Το να επιτίθεσε εναντίον αστυνομικών είναι λιγότερο κακό απο το να επιτίθεσε εναντίον μεταναστών? (Για να μην παρεξηγούμαστε θεωρώ και τα δύο καταδικαστέα)

Άποψη μου είναι ότι για να έχεις δικαίομα να κατηγορείς πρεπει να δειχνεις ανωτερότητα και να μην κάνεις τα ίδια (ή παρόμοια) με αυτούς που κατηγορείς.

DarkElf είπε...

Μάλλον παρεξηγήθηκα λόγω του ψευδονύμου κ της εμπάθειας που έχω απένατι στην αστυνομία!
Ο Lexi_penitas με κάλυψε απόλυτα όσον αφορά το ρόλο που έχει δώσει η κοινωνία μας στους μπάχαλους και - Προσοχή έχουν διαφορά από τους πραγματικούς αναρχικούς με τους οποίους έχω απορίψει την ιδεολογία τους - και στους φασίστες όπου πολλές φορές κάνουν τη "βρομοδουλειά" των αστυνομικών σε πολλά επίπεδα! Έχει αποδειχτεί ότι το μόνο πράγμα που κάνουν σωστά οι αναρχικοί είναι να γράφουν συνθήματα!
Από την άλλη όμως σαν αριστερός δεν είμαι απαραίτητα κ πασιφιστής! Προφανώς και θα συγκρούστω με το φασίστα με όλους τους δυνατούς τρόπους από τη στιγμή που απειλή την ζωή μου απλά κ μόνο γι' αυτό που είμαι! Αλλά θα αμυνθώ και από τους μπάχαλους που θα προσπαθήσουν να "καλυφθούν" εις βάρος μου (μιλάω κυρίως για τις πορείες) αλλά και από τους μπάτσους - όπου η εμπαθειά μου κυρίως κατευθύνεται στα κατασταλτικά κομμάτια κ όχι στα συνδικαλιστικά (αν κ εκεί τα "μπουμπούκια" δε σπανίζουν)- γιατί είναι να τρελαίνεσαι όταν τα ΜΑΤ τρώνε πέτρες από τα δεξιά και επιτήθενται στους δημοσιογράφους κ του φοιτητές που είναι στα αριστερά. Για να μη επεκταθώ παραπέρα για τα "κατασκευασμένα" αυτόφορα κ την κάλυψη έχουν δώσει πάμπολες φορές στους φασίστες.
Για το τέλος νομίζω οτι μπορεί να χαρακτηριστεί η όλη κατάσταση ως "ακύρηχτος πόλεμος". Και να μη ξεχνάμε το συμαντικότερο λάθος που είχαν κάνει οι "αρχηγοί" του κόσμου στον δεύτερο παγκόσμιο που αντιδράσανε παρα μόνο όταν ήταν πολύ αργά... Να μη κόψουν από την αρχή το κεφάλι!