Συλλογή υπογραφών ενάντια στη νεοφασιστική κατασκήνωση

Πατήστε εδώ για να πάτε στη σελίδα συλλογής υπογραφών ενάντια στη κατασκήνωση των νεοφασισιστών

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Η Πράγα είπε όχι στους νεοφασίστες!


Οι Τσέχοι νεοναζί (Young Nationalist Democrats (MND)) επιχείρησαν διαδήλωση στη παλιά εβραϊκή συνοικία της Πράγας στην επέτειο της "νύκτας των σπασμένων γυαλιών" (Kristallnacht). Οπλισμένοι με ρόπαλα και αυτοσχέδιες μολότοφ ανακόπηκαν από την αστυνομία πριν συναντηθούν με μεγαλύτερη αντιδιαδήλωση που οργάνωσαν Τσέχοι αντιφασίστες. Τελικά σημειώθηκαν μικροεπεισόδια. Τη διαδήλωση που είχε απαγορευτεί με επανειλημμένα δικαστικά διατάγματα καταδίκασαν ο Δήμαρχος της πόλης και ο πρόεδρος της χώρας.

Αξίζει να προσεχθεί, ότι πρόσχημα της διαδήλωσης ήταν η διαμαρτυρία για την εμπλοκή της Τσεχίας στο πόλεμο του Ιράκ. Τώρα, γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη επέτειος και η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να το καταλάβει ο καθένας.

Χαρακτηριστικό επίσης, είναι ότι η αστυνομία ανέκοψε στα σύν
ορα με τη Γερμανία λεωφορεία γεμάτα με Γερμανούς ομοϊδεάτες τους που προσέρχονταν να διαδηλώσουν. Εδώ θα βρείτε τη σχετική είδηση από το BBC.

Βλέπετε υπάρχουν ομοιότητες με τη μεθόδευση της κατασκήνωσης τους εδώ. Τάχα διαμαρτυρία για τη κατοχή και κάθοδος ομοϊδεατών από το εξωτερικό. Το γεγονός, αποδεικνύει ότι η οργανωμένη αντίδραση στις μεθοδεύσεις τους φέρνει αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: