Συλλογή υπογραφών ενάντια στη νεοφασιστική κατασκήνωση

Πατήστε εδώ για να πάτε στη σελίδα συλλογής υπογραφών ενάντια στη κατασκήνωση των νεοφασισιστών

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Να σταματήσουμε την κατασκήνωση των νεοφασιστών - Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενάντια στο κάμπιγκ των νεοφασιστών, στα πλαίσια της οποίας γράφτηκε πρότυπο ψήφισμα, το οποίο καλούμε κάθε προοδευτικό φορέα να υπογράψει. Δώσε κι εσύ το ψήφισμα σε όσους προοδευτικούς φορείς, συνδέσμους, συλλόγους, συμβούλια ξέρεις και έλα σε επικοινωνία μαζί μας για να τα συγκεντρώσουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99190164
e-mail: youthagainstnationalism@gmail.com

Ακολουθεί το πρότυπο ψήφισμα:


Έλληνες, Ευρωπαίοι και Κύπριοι φασίστες προκαλούν ξανά!

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνέντευξη τύπου οι φασιστικές οργανώσεις Forza Nuova (Ιταλία) και NPD (Γερμανία) ανακοίνωσαν ότι θα συνδιοργανώσουν μια κατασκήνωση το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κύπρο σε συνεργασία με ελληνικά και κυπριακά «κινήματα». Αναφέροντας «κινήματα», εννοούν τη Χρυσή Αυγή (και πιθανά άλλες παρόμοιες οργανώσεις) με την οποία επιχείρησαν να οργανώσουν παρόμοια πανευρωπαϊκή κατασκήνωση πριν από 2½ χρόνια στην Ελλάδα.


Η Forza Nuova, το NPD και η Χρυσή Αυγή είναι ανοιχτά φασιστικές οργανώσεις νοσταλγοί του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να το κρύψουν αυτό στα πολιτικά τους προγράμματα, και στα σύμβολα που χρησιμοποιούν και το επιβεβαιώνουν και με τη δράση τους. Ευθύνονται για σωρεία δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε αντιρατσιστές, αριστερούς, μετανάστες, τσιγγάνους κτλ. Δεν διστάζουν να επιτεθούν με όπλα, να τοποθητήσουν βόμβες, να χτυπήσουν με μαχαίρια, ακόμα και να βάλουν φωτιά σε ξενώνες όπου διαμένουν μετανάστες και πρόσφυγες και να κάψουν ανθρώπους ζωντανούς! Οι ηγέτες τους έχουν όλοι υποστεί διώξεις από τα δικαστήρια των χωρών τους για βίαια γεγονότα ή/και ποινικά αδικήματα.

***

Η Χρυσή Αυγή, η οποία επεκτάθηκε από την Ελλάδα στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια μιλά στο όνομα του έθνους και παριστάνουν τους πατριώτες. Πόση υποκρισία και πόσος παραλογισμός: οι πιο στενοί τους συνεργάτες τους είναι οι Γερμανοί και Ιταλοί φασίστες – οι στυγνοί δολοφόνοι-κατακτητές της Ελλάδας στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.


Πέρα απ’ αυτό, και πέρα από την ανοιχτή υπεράσπιση της χούντας των Συνταγματαρχών, η ίδια η ιστορία των ηγετών της ΧΑ μας δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της οργάνωσης αυτής: ο γραμματέας της (Μιχαλολιάκος) καταδικάστηκε δύο φορές για τοποθέτηση βομβών σε κινηματογράφους (!!) στην Αθήνα, ο οικονομικός της υπεύθυνος (Ανδριτσόπουλος) συνελήφθη και καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία, και ο υπαρχηγός της ΧΑ (Περίανδρος) εκτίει ποινή φυλάκισης 21 χρόνων για τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε αριστερό συνδικαλιστή φοιτητή (το Ν. Κουσουρή, το 1998, στην Αθήνα).

***

Οι Ευρωπαίοι φασίστες, είχαν προσπαθήσει, με τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής, να οργανώσουν ξανά ένα πανευρωπαϊκό κάμπιγκ το 2005 - αποκαλώντας το μάλιστα «Φεστιβάλ Μίσους» (Hate Wave).


Τα σχέδια τους όμως ναυάγησαν άδοξα με τη δυναμική κινητοποίηση εκατοντάδων προοδευτικών φορέων, με την αγωνιστική απάντηση της ίδιας της κοινωνίας, που δεν ξεχνά τι σημαίνει φασισμός. Ένας τεράστιος αριθμός φορέων σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο στην Ελλάδα, προχώρησαν στην έκδοση ψηφισμάτων που καταδίκαζαν την φασιστική πρόκληση, και ζητούσαν από την κυβέρνηση να μην πραγματοποιηθεί η νεοφασιστική κατασκήνωση. Τελικά η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, όπου οι φασίστες επιχειρούσαν να οργανώσουν την κατασκήνωσή τους, οδήγησε στη ματαίωσή της.

***

Στην ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι φασίστες αναφέρουν ότι έρχονται για να διαμαρτυρηθούν για τις καταστραμμένες εκκλησίες στα κατεχόμενα, και για τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων προσφύγων.


Ευχαριστούμε πολύ, η «βοήθειά» τους να μας λείπει. Ξέρουμε πολύ καλά πως υπεύθυνοι για την καταστροφή της Κύπρου το 74 είναι οι φασίστες και οι ακροδεξιοί – αυτοί άνοιξαν τις πόρτες στην τουρκική εισβολή. Άλλη «βοήθεια» δεν χρειαζόμαστε.


Ιστορικά, η δράση των ακροδεξιών και των φασιστών είχε τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα. Στην Κύπρο μας οδήγησε στον εφιάλτη του πολέμου και της διχοτόμησης. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει φασισμός και δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να ξαναχτυπήσει την πόρτα μας. Πολλοί Κύπριοι είχαν δηλώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτό τον αγώνα και στην αντίσταση στο πραξικόπημα. Θα πρέπει να τιμήσουμε αυτούς τους αγωνιστές και να μην υποτιμήσουμε καθόλου τον κίνδυνο των νεοφασιστών.

***

Τα ακροδεξιά και νεοφασιστικά στοιχεία βρίσκονται σε έξαρση την τελευταία περίοδο στο νησί μας. Αμέσως μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, φόρεσαν κουκούλες και επιτέθηκαν με ρόπαλα και πέτρες ενάντια σε πολίτες που απλώς οδηγούσαν το αυτοκίνητό τους, φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα έξω από τα γραφεία του ΔΗΣΥ, έκαψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν φθορές σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα.


Αποκορύφωμα της προκλητικής δράσης τους, ήταν η επίθεση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, όπου φασίστες κουκουλοφόροι κρατώντας λοστούς και τσάπες μπήκαν μέσα καταστρέφοντας ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους και χτυπώντας μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, αλλά και απλούς φοιτητές που περνούσαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Έτσι, με βάση όλα τα πιο πάνω,
- Καταγγέλλουμε την πρόθεση των Ευρωπαίων φασιστών να οργανώσουν κατασκήνωση στην Κύπρο
- Δηλώνουμε πως η στάση τους είναι προκλητική και πως οι ίδιοι είναι ανεπιθύμητοι
- Δηλώνουμε πως θα παλέψουμε με κάθε μέσο στη διάθεσή μας να κινητοποιηθεί η κυπριακή κοινωνία για να ματαιώσει την κατασκήνωσή τους,
- Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε απαγόρευση της κατασκήνωσης που ετοιμάζουν.

1 σχόλιο:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είπε...

Στηρίζουμαι και θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσες περισσότερες υπογραφές μπορούμε.