Συλλογή υπογραφών ενάντια στη νεοφασιστική κατασκήνωση

Πατήστε εδώ για να πάτε στη σελίδα συλλογής υπογραφών ενάντια στη κατασκήνωση των νεοφασισιστών

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Μία σημαντική ήττα του Φασιστορατσισμού στην Ευρώπη.

Το θεωρώ πολύ σημαντικό σαν γεγονός ότι η φασιστική ακροδεξιά ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τελικά, διαλύθηκε.

Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι λεπτομέρειες της συνεδρίασης στην οποία έγινε αυτό το θαυμάσιο γεγονός, μιας που αναδεικνύουν για άλλη μία φορά το αφόρητα χαμηλό επίπεδο αυτών των ανθρώπων που σαν πιεστούν έστω και λίγο, πετάνε τις «μάσκες» του καθωσπρεπισμού στο πάτωμα και αρχίζουν τις βρισιές, τις χειρονομίες και τις χυδαιότητες.

Η διάλυση της ακροδεξιάς πτέρυγας των Εθνικιστών έγινε δεκτή με πανηγυρικά χειροκροτήματα από όλες τις άλλες πτέρυγες της Ευρωβουλής.

Διαβάστε την είδηση όπως την δημοσίευσε χθες η καλή Αθηναϊκή εφημερίδα Καθημερινή
:



Χωρίς ακροδεξιά ομάδα η Ευρωβουλή

Του ανταποκριτή μας στις Βρυξελλες Κ. Καλλεργη


Αδοξο, ίσως και κάπως διασκεδαστικό υπήρξε το τέλος, χθες, της φασιστικής
ακροδεξιάς ως οργανωμένης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εν μέσω χειροκροτημάτων, άσεμνων χειρονομιών, ύβρεων και ρατσιστικών χαρακτηρισμών, αντάξιων των παραδόσεων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Η ομάδα, υπό την επωνυμία «Ταυτότητα, Παράδοση, Εθνική Κυριαρχία», είχε συσταθεί μόλις προ δέκα μηνών κυρίως από Γάλλους, Βέλγους, Ρουμάνους και Βούλγαρους ευρωβουλευτές και με αστέρες τον Ζαν Μαρί Λεπέν, την κόρητουΜαρίν και την εγγονή του «Ντούτσε», Αλεσάντρα Μουσολίνι, η οποία απετέλεσε την πέτρα του σκανδάλου που διέλυσε την ομάδα.

Πέραν του προφανούς και εν τέλει αυτοκαταστροφικού παραδόξου της
συστέγασης, στον ίδιο σχηματισμό, ξενόφοβων εθνικιστών από διαφορετικές χώρες, άμεση αιτία της διάλυσης υπήρξε η πρόσφατη κρίση στην Ιταλία, οι βιαιότητες εναντίον Ρουμάνων, κυρίως αθίγγανων, μεταναστών που ακολούθησαν τη δολοφονία της συζύγου αξιωματικού του ιταλικού πολεμικού ναυτικού από έναν εξ αυτών.

Η συμβολή της Αλεσάντρα Μουσολίνι στο επεισόδιο, που συνοδεύθηκε από μαζικές απελάσεις Ρουμάνων και πολλά ερωτήματα για τη στάση της Ιταλίας, ήταν το σχόλιο ότι «οι Ρουμάνοι έχουν κάνει την παλιανθρωπιά τρόπο ζωής»… Ήταν μια προσέγγιση που όπως θα έπρεπε να έχει φανταστεί δεν έγινε ευμενώς δεκτή από τους πέντε Ρουμάνους ευρωβουλευτές του κόμματος της «Μεγάλης Ρουμανίας» που συμμετείχαν στην ομάδα.

Ο Γάλλος επικεφαλής της «Ταυτότητας, Παράδοσης, Εθνικής Κυριαρχίας», υπαρχηγός του Λεπέν στο γαλλικό «Εθνικό Μέτωπο», Μπρούνο Γκόλνις, κατάλαβε αμέσως τον κίνδυνο και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προσπαθούσε να ρίξει τους τόνους.

Οπως απεδείχθη, ματαιοπονούσε. Τα μέλη της ομάδας άρχισαν να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες μεταξύ τους, επί παντός του επιστητού, η δε Αλεσάντρα Μουσολίνι δήλωσε ότι η δυσαρέσκεια των Ρουμάνων την «προσβάλλει» και εκτός εαυτού, ως λέγεται, ο Ζαν Μαρί Λεπέν κατηγόρησε τους Ρουμάνους για προδοσία, ενώ κάποιοι θεώρησαν ότι οργή τους «για τους τσιγγάνους» υπήρξε σκηνοθεσία εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών στη Ρουμανία.

Έφυγαν οι Ρουμάνοι.

Εκείνοι απλώς αποχώρησαν, μειώνοντας τους ευρωβουλευτές της ομάδας σε 18, άρα κάτω του ορίου των 20 ευρωβουλευτών που απαιτείται για να συσταθεί αναγνωρισμένος και ως εκ τούτου χρηματοδοτούμενος πολιτικός σχηματισμός στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ετσι χθες, στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε επισήμως η διάλυση της ομάδας, είδηση που καταχειροκροτήθηκε από τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές.

Καθημερινή.

4 σχόλια:

FOT9 είπε...

Syntrofe se xairetizw katapliktiko site.. den tha eithela pros to paron na sxliasw kapoio apo ta parapano kai parakato keimena apla tha eithela na vrw ena tropo na epikinoniso mazi sou.. se parakalo steile mou ena e-mail sto modern_cyprus@mail.com

se euxaristw poly..

Ανώνυμος είπε...

Ότι αυτή η ομάδα που αναφέρεις, Γιώργο, είχε έρθει στηνΚύπρο πριν 1-2 μήνες χωρίς να "σκάσει μύτη" πρέπει να μας προβληματίζει τουλάχιστον. Χαρμόσυνο το νέο σου.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Σταρχεία μου είπε...

Πώς θα μπορούσαν να συνεννοηθούν φασίστες που προέρχονται από διαφορετικά κράτη; Λέτε κάποτε να γίνει συνανσπισμός γερμανών και εβραίων φασιστών; Πολύ γέλιο.