Συλλογή υπογραφών ενάντια στη νεοφασιστική κατασκήνωση

Πατήστε εδώ για να πάτε στη σελίδα συλλογής υπογραφών ενάντια στη κατασκήνωση των νεοφασισιστών

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Δικαιούται η δημοκρατία να αντιδράσει;

Το ερώτημα είναι γενικότερο και δεν αφορά απλώς την προγραμματιζόμενη κατασκήνωση: Έχει η δημοκρατία την υποχρέωση να δίνει βήμα σε αυτούς που την πολεμούν; Οι νεοφασίστες λένε ότι αφού υπάρχει δημοκρατία, άρα έχουν το δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσουν και να κάνουν το camping τους, όπου αυτοί επιθυμούν. Ποιος είναι όμως ο πολιτικός τους στόχος και το όραμα της ιδεολογίας τους; Μπορεί να υπάρξει φασισμός στα πλαίσια της δημοκρατίας; Η απάντηση είναι: φυσικά όχι. Άρα το νεοφασιστικό κίνημα κινείται ενάντια στη δημοκρατία. Επόμενο ερώτημα: αφού το νεοφασιστικό κίνημα εργάζεται για την κατάλυση της δημοκρατίας και εγκαθίδρυση ενός είδους αριστοκρατίας, έχει δικαίωμα η δημοκρατία να αμυνθεί; Κατά τη δική μου γνώμη, φυσικά και έχει. Η βασικότερη έγνοια ενός συστήματος είναι η διατήρηση της ύπαρξής του, άρα δικαιούται και να αμύνεται, όταν αυτή απειλείται. Ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν δινόταν η άδεια σε μια ομάδα να διοργανώσει συνέδριο με θέμα: "Τρόποι κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εγκαθίδρυσης δικτατορίας". Πώς μπορεί όμως να αντιδράσει το δημοκρατικό σύστημα στην απειλή κατάλυσής του; Ο ένας τρόπος είναι η κινητοποίηση των πολιτών, με τον οποίο το ίδιο το σύστημα μένει στο παρασκήνιο παρακινώντας τα μέλη του να δράσουν. Ο άλλος τρόπος είναι βέβαια με τα μέσα ελέγχου που διαθέτει το σύστημα, οι νόμοι. Είναι δημοκρατική η απαγόρευση των ναζιστικών συμβόλων στη Γερμανία; Κάτα τη γνώμη μου είναι, γιατί το σύστημα έχει δικαίωμα να αμυνθεί, όταν απειλείται η ύπαρξή του. Είναι δημοκρατική η απαγόρευση μιας κατασκήνωσης νεοφασιστών σε μια χώρα που υποφέρει από το φυλετικό μίσος; Κατά τη γνώμη μου είναι γιατί με την ανάπτυξη του φασισμού στην Κύπρο - αυτός άλλωστε είναι ο στόχος, γιατί αν στόχος ήταν το camping οι φίλοι νεοφασίστες θα έρχονταν αθόρυβα και χωρίς πολλές σημαίες και ταμπούρλα - απειλείται η υπόσταση της δημοκρατίας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δασκάλα για να συνεννοούμαστεν πρέπει πρώτα πρώτα να πούμεν ήντα που σημαίνει φασισμός.

-=IMAGINOS=- είπε...

Η δημοκρατία δε κάνει διακρίσεις ακόμα και σε αυτούς που την πολεμούν. Εάν έκανε τότε απλά δε θα μιλούσαμε για δημοκρατία και φυσικά ούτε οι φασίστες αλλά ούτε και τα αριστερά κόμματα τύπου ΚΚΕ θα ήταν νόμιμα. Γιατί δε θα ήταν? Γιατί απλά και τα φασιστικά κόμματα και τα αριστερά της ιδεολογίας του υπαρκτού σοσιαλισμού δε δέχονται τον πολυκομματισμό αλλά μόνο τον μονοκομματισμό και αυτό είναι χούντα είτε δεξιά είτε αριστερή.. Οπως γνωρίζετε όμως όλα τα αριστερά η ακροαριστερά κόμματα και νόμιμα είναι και υπαρκτά γιατί απλά η δημοκρατία δεν κάνει διακρίσεις...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λες για την αριστερά και το λεγόμενο υπαρκτό σοσιαλισμο΄δεν είναι ολη η αληθεια. Ψάξε και θα βρεις ότι στην αρχή δεν ήταν μόνο ένα το κόμμα που είχε την ελευθερία. επί σταλινισμού έγινε αυτό και μάλιστα για να διατηρήσει η τάξη των αξιωματούχων τα οφίκιά της. Το θέμα δεν είναι να γίνει παράνομη η μία ή η άλλη οργάνωση... Το θέμα είναι από την στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι στέλνουν στο νοσοκομείο αυτούς με τους οποίους δεν συμφωνούν πολιτικά ή δεν συμφωνούν ως προς το τι χρώμα θα έπρεπε να έχει το δέρμα τους κτλ (όπως η χρυσή αυγή ή η φόρσα νουόβα ας πούμε)και άρα δρουν εγκληματικά με πολιτικό άλλοθι κα με απαίτηση για προστασία, δεν γίνεται να τους επιτρέπεται να προωθούν τον κόσμο σε πράξεις μίσους και πράξεις που αποτελούν τελοσπάντων ποινικά αδικήματα.

Χωρικέ, έχεις δίκιο, αλλά νομίζω ότι με 2 μέρες ζωής που έχει το μπλογκ αυτό, δώσε λίγο χρόνο και θα υπάρξει σίγουρα τέτοιο κείμενο.

Demetris είπε...

I demokratia pou epikaleise oceanborn den nomizw na einai i astiki demokratia twn dikaiwmatwn kai twn ypohrewsewn ma mia morfi ochlokratias kai ekmidenismou twn diaforwn mesw tis vanafsis stin praxi kai tis yvristikis sto logo isopedwsis tou diaforetikou. Demokratia kai Ochlokratia omws den einai to ido prama. I polysilektikotita tis demokratias einai safws vasismeni se diakriseis - taxikes, ideologikes, koinwnikes, hwrikes kai alles- ma kai stin bastardi polles fores enotita twn merwn tis enantia se oti mporei na apeilisei ta oria tis ws koinwniko-economiko systima, p.h. ton ratsismo i ton ethnikismo (eswteriko kai exwteriko) Oso afora tin diafora tin aristera tou 'yparktou sosialismou' kai tin ethnikistiki / ratsistiki dexia i diafora einai oti i prwti katafere na astikopoiithei epityhws meta ton W.W. II enw o ratsismos kai ws ideoologia kai ws politiki praxi dyskolevete kai mallon den mporei na prosarmosei to themyto gia tous ypostiriktes tou poltiko apotelesma sta plaisia tou demokratikou systimatos. I strofi tou LAOS einai paradeigmatiki gai to pws i akra dexia prepei na afisei pisw tis -demosia toulahiston - opoiadipote fasistika / ratsistika aipia ean thelei na ginei dehti apo tin demkoratia ws systima diaheirisis exousias.

Banana Republic Cyprus είπε...

Σε μια δημοκρατία υπάρχει σεβασμός για όλους και όλα. Κανείς δεν κάνει διαβήματα για να μην υπάρχουν οι φασίστες, αλλά για να μην δραστηριοποιούνται ΕΦΟΣΟΝ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και δεν σέβεται την διαφορετικότητα και την πολυμορφία.