Συλλογή υπογραφών ενάντια στη νεοφασιστική κατασκήνωση

Πατήστε εδώ για να πάτε στη σελίδα συλλογής υπογραφών ενάντια στη κατασκήνωση των νεοφασισιστών

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Οι Εθνικιστές πάνε κάμπινγκ; Όχι δεν θα πάνε!







Κάποιοι ισχυρίζονται, συνήθως με καλή προαίρεση, πως αν κάποιοι θέλουν να κοπιάσουν στην Κύπρο να κάνουν κάμπινγκ, είναι δικαίωμά τους.

Οκ, είναι.

Όχι όμως όλων.
Και των Εθνικιστών που διδάσκουν από ιδεολογία τον Ρατσισμό την Ξενοφοβία το μίσος προς κάθε διαφορετικότητα δεν είναι.

Πουθενά και ειδικά στην Κύπρο, την ήδη διαιρεμένη, την ήδη διχασμένη, την ήδη πληγωμένη ίσως ανεπανόρθωτα από τα δεινά και τις συμφορές που ο Εθνικισμός είτε εξ Ελλάδος είτε εκ Τουρκίας προκάλεσε. (με το απαραίτητο ανακάτωμα των Εγγλέζων ασφαλώς, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας).

Όχι, ο ρατσισμός δεν θα κατασκηνώσει εδώ.

Σε μία χώρα που στον 21ο αιώνα έβαλε στο αεροπλάνο έγχρωμους πολίτες και τους γύρισε από εκεί που ήρθαν, χωρίς καν συζήτηση, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ήδη, πρόβλημα που έχει κατασκηνώσει στην Κοινωνία για τα καλά.

Οι δε έγχρωμοι πολίτες, έτσι για την ιστορία, ήταν διπλωματικοί, από Αφρικανική χώρα, επίσημοι καλεσμένοι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μαζί με τα επεισόδια τα πρόσφατα, που γράφτηκαν σε εφημερίδες και διαδίκτυο νομίζω πως πρέπει να είναι αφελής κάποιος για να μην κατανοεί πως η κατασκήνωση των Εθνικιστών συνιστά τεράστια πρόκληση τόσο για την Κοινωνία μας και όσα δημοκρατικά αντανακλαστικά της έχουν απομείνει, όσο και για τους Τουρκοκύπριους που από αυτούς τους κύκλους θεωρούνται παράσιτα.

Όχι ο ρατσισμός δεν θα κατασκηνώσει στην Κύπρο.

Γιατί όπου κατασκήνωσε στην υπόλοιπη Ευρώπη, προκάλεσε, βιαιοπράγησε, πυρπόλησε, τρομοκράτησε.

Γιατί οι εκπρόσωποι του Φυλετικού και Κοινωνικού μίσους, είναι persona non grata.

Και είναι ανεπιθύμητοι και πρέπει να είναι ανεπιθύμητοι γιατί πρέπει έστω και στο ελάχιστο να νιώσουν αυτό που προκαλούν σε εκατομμύρια μετανάστες και μειοψηφίες σε όλον τον κόσμο. Την περιθωριοποίηση και την απομόνωση.

Δεν υπάρχει ανοχή σε όσους εκ πεποιθήσεως διαλαλούν τη μη ανοχή.

Ο Ρατσισμός, έχει δείξει το σάπιο του πρόσωπο και στην Κύπρο.

Και αυτή τη στιγμή, η πρόκληση είναι για όλους μας απλή.
Να δείξουμε ότι υπάρχουμε , ότι είμαστε ζωντανοί και πως δεν επιτρέπουμε με τη ανοχή μας και τη σιωπή μας στο θέριεμα του αίσχους.



Ο Ρατσισμός είναι πρόβλημα υπαρκτό.

Όποιος δεν είναι με το μέρος της λύσης, είναι μέρος του προβλήματος.

15 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Εάν το πολίτευμα μας σε Ελλάδα και Κύπρο είναι δημοκρατικό και όταν και τα δύο Συντάγματα (δεν είμαι σίγουρος εάν η Κύπρος έχει Γραπτό η Εθιμικό Σύνταγμα κατά το Βρετανικό πρότυπο) και εάν η δημοκρατία είναι εδραιωμένη και δυνατή τότε ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΣΘΕ , ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΣΘΕ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείει η να περιορίζει όσους θέλουν να ασκήσουν τα ατομικά τους αυτά δικαιώματα που προβλέπονται σε όλα τα γραπτά η εθιμικά κατά το Σύνταγμα τους, δημοκρατικά πολιτεύματα σε όλο τον κόσμο. Είστε πάρα πολύ λάθος στην κίνηση σας αυτή για τον απλό λόγο του ότι καταδικάζετε και αποκλείετε ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ την ελευθερία άποψης και γνώμης όποια και να είναι αυτή και αυτό είναι καθαρό χαρακτηριστικό της έννοιας του φασισμού. Στις δημοκρατίες δεν μπορούν να υπάρχουν αποκλεισμοί και απαγορεύσεις όταν μιλάμε για την ελευθερία της έκφρασης και γνώμης από όπου και εάν προέρχεται. Στις δημοκρατίες μόνο οι πράξεις μπορούν να αποκλειστούν και πάντα σύμφωνα με το νόμο και μόνο όταν αυτές τον παραβαίνουν σε ότι έχει να κάνει με ποινικά αξιόποινες πράξεις και όχι ιδεολογικές.
Εντελώς λάθος λοιπόν αυτή η προσπάθεια και εντελώς αντιδημοκρατική και το χειρότερο είναι οτι φέρεστε όμοια με αυτούς που κατακρίνετε.

Για το ρατσισμό τώρα.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει όποια άποψη θέλει ρατσιστική ανθελληνική φασιστική προδοτική κλπ. Από την σκέψη μέχρι την υλοποίηση υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Ακόμα και τα ποινικά συστήματα σε όλο τον κόσμο μόνο την πράξη τιμωρούν και όχι τη σκέψη. Μου θυμίζετε δυστυχώς την επταετία της Χούντας που κυνηγούσαν και φυλάκιζαν κάποιον πολίτη και μόνο που αγόραζε ΤΑ ΝΕΑ η το ΕΘΝΟΣ... Μήπως τελικά μιλάμε για ρεβανσισμό?

Bananistanos είπε...

Εγώ νομίζω το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ένα αντι-κάμπινγκ. Να στήσουμε τσιατίρκα δίπλα που τα δικά τους, να φορίσουμε λουλουδάτα πουκάμισα και παντελόνια καμπάνα και να τραγουδούμε το Imagine & Give peace a chance,

και τις νύχτες να κοιμόμαστε όλοι μαζι :)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@Oceanborn

Τα ποινικά συστήματα τιμωρούν τζαι την υποκίνηση πράξεων βίας τζαι παραβίασης της νομοθεσίας τζαι τους υποκινητές λαλούν τους ηθικούς αυτουργούς.

Με κατέχεις?

Ανώνυμος είπε...

@ oceanborn

δικαιώματα... χμ... λες για αυτό τόσο καιρό η δημοκρατία της γερμανίας να προσπαθεί να κάνει παράνομο το NPD? Επειδή δεν σέβεται τα δημοκρατικά τους δικαιώματα; Ή μήπως επειδή αυτοί έχουν φτάσει σε σημείο να τρομοκρατούν ολόκληρες κοινότητες όπου πηγαίνουν για να τιμήσουν άτομα σαν τον Ρούντολφ Ες ας πούμε; Και σε σημείο ούτε οι ίδιες οι κοινο΄τητες να τους θέλουν και να οργανώνονται εναντίον τους. βλ. die spiegel

-=IMAGINOS=- είπε...

@xwrikos Για να υπάρχει φίλε Tσύπριε υποκίνηση πράξεων βίας και ηθικός αυτουργός συνεπώς, πρέπει να υπάρχει και τετελεσμένο έγκλημα...
Εάν υπάρχει προπαρασκευή η προετοιμασία τελέσεως εγκλήματος αυτή δεν τιμωρείται εάν δεν έχει υπάρξει έστω απόπειρα.

Δηλαδή για να καταλάβεις τα καλαμαράδικα εάν εγώ θέλω να σε καθαρίσω και αγοράσω ένα πιστόλι για το δώσω σε τρίτον να σε καθαρίσει εκείνος επί πληρωμή και με πιάσουν με το όπλο πάνω μου δε θα με χώσουν μέσα σαν ηθικό αυτουργό δολοφονίας αλλά θα πάω μέσα μόνο για οπλοκατοχή και οπλοφορία... άσχετο δηλαδή..

Με κατέχεις ωρέ ξανά?

Ανώνυμος είπε...

"ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΑΥΤΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ, ΕΜΕΙΣ?"
Μωρέ καλαμαρά εν πολλά ωραία τούτα που γράφεις στο μπλογκ σου. Έλα ποδά να μας τα μάθεις τζαι εμάς πέρκει... ξυπνήσουμεν!!! Αέραααααααα φάτε τουυυυυυυυς βρε ουστ από δωωωωωωωωωωωωω ξιουρί πιτιρίιιιιιιι

Ανώνυμος είπε...

@oceanborn

Άντε!!!!

Σοβαρά μιλάς?

Και εγώ το χαζό που νόμιζα ότι όταν σε πιάσουν να σχεδιάζεις έγκλημα θα καταδικαστείς για συνομωσία με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος.

Βλακεία μου ε?

-=IMAGINOS=- είπε...

@πολλαπαιτος

Έχω έλθει και δε σε βρήκα πουθενά ρε γαμώτο. Που ήσουν, χαλούμιν και σεφταλιάν ετρώεις? χαχαχα

@χωρικός

Για εξήγησε μου τι εννοείς όταν λες "σχεδιάζω έγκλημα". Εννοείς οτι μαζεύεις 2-3 νοματαίους και σκέπτεστε πως θα καθαρίσετε κάποιον, η σκέφτεσαι από μέσα σου ότι "αυτόν μια μέρα θα τον καθαρίσω”? τι ακριβώς εννοείς? Και όταν λες συνομωσία πάλι τι εννοείς? Υπάρχει αυτή η λέξη και όρος πουθενά στο ποινικό δίκαιο? Αλλά τι εννοείς, αυτό που έκανε ο Βρούτος στον Καίσαρα? μη ξεχνάς οτι τελικά τον καθάρισε άρα και βγήκε στον αέρα η «συνομωσία» που οδήγησε στο έγκλημα.... Εδώ δε θα λέμε αερολογίες θα στοιχειοθετούμε νομικά την άποψη μας για να δούμε εάν υπάρχει παράβαση του νόμου ή όχι. Εκτός εάν πιστεύετε ότι είστε πάνω από τους νόμους οπότε αλλάζει το παραμύθι…
Και ξαναμανά με κατέχεις?

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο 1 του Ν. 927/1979: «Όστις δημοσίως, είτε προφορικώς, είτε δια του τύπου ή δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματικήν ποινήν ή και δια αμφοτέρων των ποινών τούτων».

Άρθρο 2 του Ν. 927/1979: « Όστις δημοσίως είτε προφορικώς είτε δια του τύπου ή δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου, εκφράζει ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις ενός έτους ή χρηματικήν ποινήν ή και δια αμφοτέρων των ποινών τούτων».

ΕΚΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Άρθρο 183
Διέγερση
Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Άρθρο 184
Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Άρθρο 185
Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Άρθρο 186
Πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος
1. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο κακούργημα, καθώς και όποιος προσφέρεται ή αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
2. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι’ αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση.
3. Οι ποινές των προηγούμενων παραγράφων επιβάλλονται αν η πράξη δε τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
4. Οι πράξεις του άρθρου αυτού μπορεί να μείνουν ατιμώρητες αν ο υπαίτιος ανακάλεσε με δική του θέληση την πρόκληση, την προσφορά ή την αποδοχή.
Άρθρο 187
Εγκληματική οργάνωση
1. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) και επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 207 (παραχάραξη), 208 (κυκλοφορία παραχαραγραμένων νομισμάτων), 216 (πλαστογραφία), 218 (πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων), 242 (ψευδής βεβαίωση, νόθευση), 264 (εμπρησμός), 265 (εμπρησμός σε δάση), 268 (πλημμύρα), 270 (έκρηξη), 272 (παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 279 (δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων), 291 (διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών), 299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση), 310 (βαριά σωματική βλάβη), 322 (αρπαγή), 323 (εμπόριο δούλων), 324 (αρπαγή ανηλίκων), 327 (ακούσια απαγωγή), 336 (βιασμός), 338 (κατάχρηση σε ασέλγεια), 339 (αποπλάνηση παιδιών), 374 (διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής), 375 (υπεξαίρεση), 380 (ληστεία), 385 (εκβίαση), 386 (απάτη), 386Α (απάτη με υπολογιστή), 404 (τοκογλυφία), όπως επίσης περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών και προστασίας από υλικά που εκπέμπουν επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες.
2. Όποιος με απειλή ή χρήση βίας κατά δικαστικών λειτουργών, ανακριτικών ή δικαστικών υπαλλήλων, μαρτύρων, πραγματογνωμόνων και διερμηνέων ή με δωροδοκία των ίδιων προσώπων επιχειρεί να ματαιώσει την αποκάλυψη ή δίωξη και τιμωρία των πράξεων της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
3. Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις της παρ.1, ενώνεται με άλλον για να διαπράξει κακούργημα (συμμορία), τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται ο υπαίτιος, αν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για τη διάπραξη πλημμελήματος το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της γενετήσιας ελευθερίας.
4. Η κατασκευή, η προμήθεια ή κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών και χημικών ή βιολογικών υλικών ή υλικών που εκπέμπουν επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης της παρ.1 ή της συμμορίας της παρ.3 ή η επιδίωξη οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους των μελών τους συνιστούν επιβαρυντικές περιστάσεις. Η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παρ.1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση. Η απλή ψυχική συνέργεια στα εγκλήματα της συγκρότησης ή συμμετοχής κατά την παρ.1 ή της συμμορίας κατά την παρ.3 δεν τιμωρείται, εφόσον τα μέλη της οργάνωσης ή συμμορίας δεν επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος.
5. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό αξιόποινες πράξεις τελέσθηκαν στην αλλοδαπή από ημεδαπό ή στρέφονταν κατά Έλληνα πολίτη ή κατά νομικού προσώπου που εδρεύει στην ημεδαπή ή κατά του Ελληνικού κράτους, ακόμη και αν αυτές δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέσθηκαν.
(Όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν 2928/2001.)
Σημ. Ι: Περάτωση ανάκρισης. Η περάτωση της κύριας ανάκρισης για τα κακουργήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα κηρύσσεται από το Συμβούλιο Εφετών. Για το σκοπό αυτόν η δικογραφία διαβιβάζεται αμέσως μετά την τελευταία ανακριτική πράξη από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών στον εισαγγελέα εφετών, ο οποίος, αν κρίνει ότι η ανάκριση δεν χρειάζεται συμπλήρωση, την εισάγει με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών, που αποφαίνεται αμετάκλητα ακόμη και για τα συναφή εγκλήματα, ανεξάρτητα από τη βαρύτητά τους, έστω και αν για κάποιο από αυτά προβλέπεται διαφορετικός τρόπος περάτωσης της ανάκρισης. (Άρθρο 7 του ν 2928/2001.).
Σημ. ΙΙ: Προστασία μαρτύρων. 1. Κατά την ποινική διαδικασία για τις πράξεις της συγκρότησης ή συμμετοχής σε οργάνωση της παρ.1 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα και για συναφείς πράξεις μπορεί να λαμβάνονται μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό των ουσιωδών μαρτύρων, των προσώπων που κατά το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα βοηθούν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων ή και των οικείων τους.
2. Μέτρα προστασίας είναι η φύλαξη με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό της αστυνομίας, η κατάθεση με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής και οπτικής ή μόνο ηχητικής μετάδοσής της, η μη αναγραφή στην έκθεση εξέτασης του ονόματος, του τόπου γέννησης, κατοικίας και εργασίας, του επαγγέλματος και της ηλικίας, που διατάσσονται με αιτιολογημένη διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών, η μεταβολή των στοιχείων ταυτότητας, καθώς και η μετάθεση ή μετάταξη ή απόσπαση για αόριστο χρονικό διάστημα, με δυνατότητα ανάκλησής της, των δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίζονται κατά παρέκκλιση του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Η υπουργική απόφαση μπορεί να προβλέπει τη μη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς και άλλους τρόπους διασφάλισης της μυστικότητας της πράξης. Τα μέτρα προστασίας λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μάρτυρα, δεν περιορίζουν την ατομική ελευθερία του πέρα από το αναγκαίο για την ασφάλειά του μέτρο και διακόπτονται αν ο μάρτυρας το ζητήσει εγγράφως ή δεν συνεργάζεται για την επιτυχία τους.
3. Κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο, ο μάρτυρας του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας, καλείται με το όνομα που αναφέρεται στην έκθεση εξέτασής του, εκτός αν ζητηθεί από τον εισαγγελέα ή από ένα διάδικο η αποκάλυψη του πραγματικού ονόματος, οπότε το δικαστήριο διατάσσει την αποκάλυψη. Την αποκάλυψη μπορεί να διατάξει το δικαστήριο και αυτεπαγγέλτως. Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο μπορεί να διατάξει όσα ορίζονται στο άρθρο 354 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
4. Αν δεν έχουν αποκαλυφθεί τα στοιχεία ταυτότητας του μάρτυρα, μόνη η κατάθεσή του δεν είναι αρκετή για την καταδίκη του κατηγορουμένου. (Άρθρο 9 του ν 2928/2001.).
Σημ. ΙΙΙ: Προστασία άλλων προσώπων. 1. Με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα εφετών μέτρα φύλαξης διατάσσονται για τον εισαγγελέα, τον ανακριτή και τους δικαστές της υπόθεσης, όταν πρόκειται για κακουργήματα που αναφέρονται στην παρ.1 του άρθρου 9 του ν 2928/2001 (ενν. τα κακουργήματα της παρ.1 του άρθρου 187 ΠΚ και οι συναφείς πράξεις). Κατά την προφορική απαγγελία στο ακροατήριο και κατά την κατάρτιση των αποφάσεων των ποινικών δικαστηρίων, τα ονόματα των δικαστών σε περίπτωση μειοψηφίας παραμένουν μυστικά.
2. Με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών μέτρα προστασίας για την αποτροπή κινδύνου εκδίκησης λαμβάνονται για τους κρατουμένους που προβαίνουν σε σημαντικές ως προς τη δράση εγκληματικής οργάνωσης αποκαλύψεις. Τέτοια μέτρα είναι ιδίως η κράτησή τους χωριστά από άλλους κρατουμένους, η μεταφορά τους με χωριστό όχημα και ασφαλή συνοδεία και η φύλαξή τους κατά τη διάρκεια των αδειών τους. (Άρθρο 10 του ν 2928/2001.).
Άρθρο 187Α
Μέτρα επιείκειας
1. Αν κάποιος από τους υπαιτίους των πράξεων της σύγκρουσης ή συμμετοχής σε οργάνωση ή της συμμορίας κατά τις παρ.1 και 3 του άρθρου 187 καταστήσει δυνατή με αναγγελία στην αρχή την πρόληψη της διάπραξης ενός από τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα ή με τον ίδιο τρόπο συμβάλλει ουσιωδώς στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας, απαλλάσσεται από την ποινή για τις πράξεις αυτές. Αν δεν έχει ακόμη ασκηθεί ποινική δίωξη, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών με αιτιολογημένη διάταξη του απέχει από την άσκηση της ποινικής δίωξης και υποβάλλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα εφετών, που έχει τα δικαιώματα του άρθρου 43 παρ.1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
2. Αν στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου ο υπαίτιος έχει τελέσει κάποιο από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παρ.1 και 3 του άρθρου 187, το δικαστήριο επιβάλλει σε αυτόν ποινή ελαττωμένη κατά το άρθρο 83.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το δικαστήριο, εκτιμώντας όλες τις περιστάσεις και ιδίως την επικινδυνότητα της οργάνωσης ή συμμορίας, την έκταση της συμμετοχής του υπαιτίου σε αυτήν και το βαθμό της συμβολής του στην εξάρθρωσή της, μπορεί να διατάξει την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής για τρία έως δέκα έτη, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των άρθρων 99 έως 104.
3. Για όποιον καταγγέλλει αξιόποινες πράξεις που τελέσθηκαν σε βάρος του από εγκληματική οργάνωση του άρθρου 187, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών, αν η καταγγελία πιθανολογείται βάσιμη, μπορεί, ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών, να απόσχει προσωρινά από την ποινική δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση για τις πράξεις που καταγγέλθηκαν. Αν η καταγγελία αποδειχθεί βάσιμη, η αποχή από την ποινική δίωξη γίνεται οριστική.
4. Η απέλαση αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και καταγγέλλουν αξιόποινες πράξεις που τελέσθηκαν από εγκληματική οργάνωση του άρθρου 187, μπορεί, με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών και έγκριση του εισαγγελέα εφετών, να αναστέλλεται μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση για τις πράξεις που καταγγέλθηκαν. Όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή της απέλασης χορηγείται στους αλλοδαπούς άδεια παραμονής κατά παρέκκλιση από την ισχύουσα νομοθεσία περί αλλοδαπών.
(Όπως προστέθηκε με το άρθρο 2 του ν 2928/2001.)
Άρθρο 188
Συμμετοχή σε αθέμιτο σωματείο
Όποιος συμμετέχει σε σωματείο του οποίου οι σκοποί αντιβαίνουν σε ποινικές διατάξεις τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Άρθρο 189
Διατάραξη της κοινής ειρήνης
1. Όποιος συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων ή εισβάλλει παράνομα σε ξένα σπίτια, κατοικίες ή άλλα ακίνητα κτήματα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
2. Οι υποκινητές και εκείνοι που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
3. Οι ποινές αυτές επιβάλλονται αν η πράξη δε τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
Άρθρο 190
Διατάραξη της ειρήνης των πολιτών
Όποιος με απειλές ότι θα διαπραχθούν κακουργήματα ή πλημμελήματα διεγείρει σε ανησυχία ή τρόμο τους πολίτες τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
Άρθρο 191
1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει σε οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση 6 μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ευρώ.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
Άρθρο 192
Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσει την κοινή ειρήνη, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν σύμφωνα με άλλη διάταξη δεν επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή.
Άρθρο 193
Έγκλημα σε κατάσταση υπαίτιας μέθης
1. Όποιος εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 35 με πρόθεση ή από αμέλεια, περιάγει τον εαυτό του σε κατάσταση μέθης που αποκλείει κατά το άρθρο 34 την ικανότητα για καταλογισμό και σ’ αυτή την κατάσταση γίνεται υπαίτιος πράξης, η οποία αλλιώς θα του είχε καταλογιστεί σαν κακούργημα ή πλημμέλημα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών αν η πράξη είναι πλημμέλημα και με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη είναι κακούργημα.
2. Αν η πράξη διώκεται μόνο ύστερα από έγκληση, η ποινική δίωξη ασκείται μόνο μετά την υποβολή της.
Άρθρο 194
Πρόσκληση σε συνεισφορά για χρηματικές ποινές
Όποιος με σκοπό την αποδοκιμασία δικαστικής απόφασης με την οποία επιβλήθηκε χρηματική ποινή ή αποζημίωση ή δικαστικά έξοδα προσκαλεί δημόσια σε συνεισφορά για την καταβολή τους ή δημοσιεύσει τα ονόματα συνδρομητών για τέτοιο σκοπό τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή.
Άρθρο 195
Κατάρτιση ένοπλης ομάδας
Όποιος χωρίς δικαίωμα καταρτίζει ένοπλη ομάδα που δεν αποβλέπει στη διάπραξη εγκλημάτων, την εφοδιάζει με πολεμοφόδια ή αναλαμβάνει την αρχηγία της, καθώς και εκείνος που συμμετέχει σε τέτοια ομάδα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
Άρθρο 196
Κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος
Ο θρησκευτικός λειτουργός που κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά τις πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Άρθρο 197
Διατάραξη συνεδριάσεων
1. Όποιος χωρίς να διαταράξει τη κοινή ειρήνη εμποδίζει αυθαίρετα τις συνεδριάσεις υπηρεσιακού συλλόγου συγκροτημένου σύμφωνα με το νόμο για τη διεξαγωγή δημόσιων υποθέσεων ή πολιτικού κόμματος που λειτουργεί νόμιμα ή σωματείου αναγνωρισμένου σύμφωνα με το νόμο ή των αρχών τους ή των αρχών και συμβουλίων κάποιου καθιδρύματος ή τις διαταράσσει σοβαρά με διέγερση θορύβου ή αταξίας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
2. Αν η πράξη που τελέστηκε αφορά συνεδρίαση δικαστηρίου, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
Eva KLAMT (ΕΛΚ/ΕΔ, D)
Πρόταση απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων
Έγγρ.: A5-/2001
Διαδικασία: Διαβούλευση
Συζήτηση: 11.06.2001
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Πολιτών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων υιοθέτησε πρόσφατα ομόφωνα την έκθεση της κ. Eva KLAMT (ΕΛΚ/ΕΔ, D) σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για την έκδοση απόφασης-πλαίσιο του Συμβουλίου σχετικά με την εναρμόνιση των ποινικών διατάξεων των χωρών μελών που αφορούν στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων για λόγους σεξουαλικής ή εργασιακής εκμετάλλευσης.

Η έκθεση αποδέχεται σε γενικές γραμμές την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι το ποινικό αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων θα πρέπει να τιμωρείται με την ποινή της φυλάκισης και δη όχι λιγότερο των 6 ετών ή και των 10 ετών, εφόσον συντρέχουν και επιπλέον επιβαρυντικές περιστάσεις. Η παροχή βοήθειας, η παρότρυνση και η υποκίνηση σε τέτοιου είδους ενέργειες θα πρέπει επίσης να είναι ποινικά κολάσιμες, ενώ ποινική ευθύνη θα μπορούν να υπέχουν και νομικά πρόσωπα που επωφελούνται ή συμμετέχουν στην εμπορία ανθρώπων για τους προαναφερθέντες σκοπούς.




ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Χθες, ο Γενικός Πρόξενος κ. Χατζημιχάλης ήταν παρών στη διάρκεια της προδιαδικασίας αυτής, που προβλέπεται από το βρετανικό νόμο, για τον Ελληνα φοιτητή. Γνωρίζετε ότι οι εξελίξεις δεν ήταν θετικές. Ο Ελληνας πολίτης κατηγορείται, με βάση το βρετανικό νόμο, βεβαίως, για υποκίνηση σε τρομοκρατικές πράξεις και εγκωμιασμό τρομοκρατικών πράξεων

Legal definition of 'fighting words'

Fighting words doctrine. The First Amendment doctrine that holds that certain utterances are not constitutionally protected as free speech if they are inherently likely to provoke a violent response from the audience. N.A.A.C.P. v. Clairborne Hardware Co., Miss., 458 U.S. 886, 102 S.Ct. 3409, 73 L.Ed.2d 1215 (1982). Words which by their very utterance inflict injury or tend to incite an immediate breach of the peace, having direct tendency to cause acts of violence by the persons to whom, individually, remark is addressed. The test is what persons of common intelligence would understand to be words likely to cause an average addressee to fight. City of Seattle v. Camby, 104 Wash.2d 49, 701 P.2d 499, 500.

The "freedom of speech" protected by the Constitution is not absolute at all times and under all circumstances and there are well-defined and narrowly limited classes of speech, the prevention and punishment of which does not raise any constitutional problem, including the lewd and obscene, the profane, the libelous, and the insulting or "fighting words" which by their very utterance inflict injury or tend to incite an immediate breach of the peace. Chaplinsky v. New Hampshire, 315 U.S. 568, 62 S.Ct. 766, 86 L.Ed. 1031.

SOURCE: Black's Law Dictionary, Sixth Edition
ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Άρθρο 134

Έσχατη προδοσία

1. Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης: Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιοδήποτε τρόπο το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα. Β) όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιον απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και β) να μεταβάλει το πολίτευμα του Κράτους.

2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

3. Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.

Άρθρο 134α

Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του Πολιτεύματος

Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο πλαίσιο του προηγούμενου άρθρου: α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή. β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια. γ)το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης. δ) η αρχή του πολυκομματισμού. ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα. στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

Άρθρο 134β

Δεν τιμωρούνται ως συμμέτοχοι στις πράξεις του άρθρου 134 δημόσιοι υπάλληλοι ή λειτουργοί που άσκησαν τα καθήκοντά τους όσο διήρκησε ο σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας ή η παράνομη κατάλυση, η μεταβολή ή η αδράνεια του δημοκρατικού πολιτεύματος, αν η άσκηση των καθηκόντων τους ήταν αναγκαία αποκλειστικώς για τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους και δεν έγινε με σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας από τους σφετεριστές της.

Άρθρο 135

Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

1. Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με κάθειρξη.

2. Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρθ. 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.

3. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια με πρόθεση μιας από τις αναφερόμενες στο άρθρο 134 πράξεις τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

4. Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισσότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη

Ανώνυμος είπε...

Η αρχή της Δημοκρατίας επιτάσσει όπως κάθε άνθρωπος λέει ελεύθερα την άποψη του (όσο ακραία και αν είναι) και οι υπόλοιποι επιλέγουν αν θέλουν να την ακολουθήσουν. Όταν κάποιος θεωρείτο επικίνδυνος στην αρχαία Αθήνα τον εξοστράκιζαν. Με τη μέθοδο του εξοστρακισμού η κάθε κοινωνία θα μπορεί να απαλλαγεί από ακραίους, προδότες, φασίστες ή οποιουσδήποτε επικίνδυνους την υπονομεύουν. Μόνο που σήμερα ο καθένας έμαθε να βγάζει τη γλώσσα του περίπατο χωρίς να σκέφτεται αν προκαλεί τα συναισθήματα των υπολοίπων. Καταλήγοντας λοιπόν θα έλεγα σε όλους εσάς τους φίλους, αν αγαπάτε τη δημοκρατία, να μάθετε να σέβεστε την κάθε άποψη όσο και αν δεν σας αρέσει. Κάποτε ίσως φτάσουμε στο σημείο του εξοστρακισμού και απαλλαγείτε και εσείς και εγώ από όλους αυτούς τους ψευτοπαλληκαράδες που κατακλύζουν την ανθρώπινη κοινωνία (ασχέτως ιδεολογικού χώρου).

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε δεν πρόκειται για μια ακόμη απόψη εδώ πέρα. Είδες πουθενά να γράφεται να μεν μιλά ο α ή β πολιτικός ή ομάδα; Άλλο όμως μια άλλη άποψη και άλλο νεοναζί, νοσταλγοί των Χίτλερ και Μουσολίνι, που δρουν συμμοριτικα, μη διστάζοντας να προβούν εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας οποιουδήποτε δεν τους κάνει. Όπως ακριβώς έκαμε και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι δηλαδή. Θα ήθελες εσύ να ξαναβγεί ένας Χίτλερ στην εξουσία ας πούμε;

Ανώνυμος είπε...

Για πιαν δημοκρατία μιλάτε ολαν? Αφου οι μεγαλύττεροι εγκληματίες εν τζίνοι που αντιπροσπόφκουν τους νόμους. Εν να τους ακολουθούμεν μιαν ζωήν όπως τα τηλεκατευθυνόμενα? Αυτο-οργάνωση εν η μόνη λύση! Κανεί γκρίνιες τζιαι δημοκρατικούρες εγινήκαμεν πολλά φλώροι με τούντην κολοευρώπη τελικά. Εγω λαλώ να κατεβούμεν 100-200-300-500 όσα μπορούμεν άτομα, μιαν εβδομάδα πρίν κατασκηνώσουν οι ίδιοι στον τόπο που θα κατασκηνώσουν, να φκουμεν πας τα βουνά η να μπούμεν μές τες χωράφες, όπου χρειαστεί τζιαί να κάμουμεν το δικό μας πανηγύρι τζιαι να τους περιμένουμεν τζιαμέ τζιαι να το ξέρουν. Ρε οι όμοιοι τους στο παρελθόν εδολοφονήσαν εκατομμύρια κόσμο τζιαι ευραίους, τζιαί Έλληνες , τζιαι Κυπραίους, τζιαί Πολωνούς τζιαι ότι ράτσα φανταστήτε! Τζιαι μιλάτε για δημοκρατίες τζιαι αυταπάτες?

Όταν κοντέψει ο τζιαιρός τζιαι μάθουμεν παραπάνω να κάμουμε συναντήσεις σε χώρους που να αποφασίσουμε, να δούμε πόσοι είμαστεν τζιαι αν μπορούμεν να κάμουμεν τίποτε ΝΑ ΚΑΜΟΥΜΕ, μακριά που κόμματα, μαζικά, αυτόνομα τζιαι συλλογικά! Μόνον έτσι.

Ανώνυμος είπε...

που και πότε θα γίνει αυτή η σύναξη;

όσοι θέλουμε να αντιδράσουμε, δεν μαθαίνουμε στοιχειώδεις αναγκαίες πληροφορίες.
-.